Als je een dag organiseert omdat je elkaar beter wil leren kennen, kun je dáár ook meteen mee beginnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivoorst

Wij ondersteunden gemeente Voorst met conceptontwikkeling, procesontwerp, productie en communicatie advies.

Een heldere visie

Leren door te doen, betrokken en optimistisch zijn: de kleinschalige Gemeente Voorst heeft een duidelijke visie voor zichzelf geformuleerd. De organisatie werkt vanuit de bedoeling. Dat betekent: je verplaatsen in de ander, snel reageren en maatwerk leveren.

Om deze visie in alle lagen van de organisatie te laten doordringen, werden er in het najaar van 2017 plannen gemaakt voor een organisatiedag in 2018. Het doel van deze dag was duidelijk: elkaar beter leren kennen. Want wanneer collega’s elkaar beter kennen, kunnen ze zich makkelijker verplaatsen in de ander, ontstaat er ruimte om fouten te maken en staan ze open om van elkaar leren. Het doel was duidelijk en ook over de vorm was men het al snel eens: dit zou een festival worden.

Als je iemand beter wil leren kennen, ga je op zoek naar datgene wat onder het oppervlakte ligt.

Je vraagt de ander om zich open te stellen en te delen wat zijn of haar passies zijn, wat hem of haar raakt in het leven. Soms begrijp je het meteen als iemand dit aan je vertelt, maar vaak zou je willen dat je het samen kon beleven: proeven, horen, voelen, zien of doen.

Dit was de kerngedachte vanwaaruit we met een van de werkgroep van dertien collega’s uit alle lagen van de organisatie, in zes maanden een eigen festival hebben georganiseerd. Niet door meteen in de productionele houding te schieten, maar door eerst elkaar vragen te stellen en op zoek te gaan naar ‘het onzichtbare’, kreeg inhoud als bijna vanzelf de juiste vorm.

Procesontwerp

Dankzij dit procesontwerp konden op alle lagen de werknemers op hun eigen manier invulling geven aan het evenement. En uiteindelijk was Festivoorst meer dan een dag vol verrassende ontmoetingen. Het was een traject van een half jaar vol persoonlijke overwinningen, nieuwe inzichten en ervaringen en vooral een groot gevoel van samenhorigheid.

Colofon

Opdrachtgever: Gemeente Voorst
Creatieve leiding: Eva Bullens
Advies programmering: Eva Bullens
Productionele leiding: Tonnie van der Varst
Communciatie: Vera Diepeveen
Coördinatie horeca: Sanne Bloem
Fotografie: Vera Diepeen, Chip Yuen, Christiaan Woelders

Contact

Collective Practice
Bemuurde Weerd W.Z. 3
3513 BH Utrecht

hello at collectivepractice.org