KUATO RADIO

VOLGENDE UITZENDING: ERGENS IN DE TOEKOMST

Aflevering #5 – Mode

Deze aflevering was het eerste uur Gwen Boon te gast. Gwen ken je misschien van de kledingwinkel Klijs & Boon die op de Voorstraat zat. Nu werkt Gwen bij Fashion for Good, een wereldwijd platform dat zich inzet voor het verduurzamen van de kledingindustrie. We praten met Gwen over hoe ze dat doen en over wat je kunt leren in het eerste duurzame modemuseum, dat in Amsterdam zit.

Het tweede uur is Robin Bruisje van XR Fashion Action NL te gast. Robin is filosoof, organizer en muzikant en richt haar pijlen op de fast fashion industrie, één van de meest vervuilende industrieën op de planeet. Niet alleen het milieu wordt vervuild, er worden miljoenen arbeiders uitgebuit om kleding te maken die na één seizoen weer wordt afgedankt. Robin kondigt komende acties aan en vertelt hoe je ook actief kunt worden!

Blijf op de hoogte via fashionforgood.com

en xrnlfashionaction.com

Aflevering #5 – Het Patriarchaat

Deze aflevering waren Rafel en Thomas van Patriarkraakt in de studio om te praten over het patriarchaat en giftige mannelijkheid.

Blijf op de hoogte van Patriarkraakt via
facebook

Aflevering #4 – Wonen

Deze aflevering waren Cristina en Sander van Bond Precaire Woonvormen (BPW) en Jos uit Oudwijk in de studio om te praten over de wooncrisis in Utrecht.

Blijf op de hoogte van BPW via
> website
> facebook

Aflevering #3 – Het voedselsysteem

Deze aflevering was Merijn Koops van Slow Food Youth Network Utrecht te gast in de studio om te praten over het voedselsysteem en hoe je daar als groep jongeren verandering in kunt brengen.

Blijf op de hoogte van SFYN via
> website
> instagram

Aflevering #2 – Degrowth

Deze aflevering was Ana van Ontgroei te gast in de studio om te praten over Degrowth, het paradigma van groei en consuminderen.

Blijf op de hoogte van Ontgroei via
> website
> Facebook
> Twitter

 

Kuato Radio is een twee maandelijkse radioshow op Stranded.fm, de Utrechtse onconventionele internet-radiozender. Kuato is het geluid van de onderbuik. We praten daarom met Utrechtse activisten over hun thema’s en strategieën en we draaien alle soorten punk en andere ondergrondse muziek.

Kuato wordt gemaakt door Nynke van Spiegel & Eva Bullens.
DJ Donald is onze resident-dj.