Selecteer een pagina

Als je een dag organiseert waarop je elkaar beter wil leren kennen, kun je daar het beste in de voorbereidingen mee beginnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivoorst

Wij ondersteunden gemeente Voorst met conceptontwikkeling, procesontwerp, productie en communicatie advies.

Een heldere visie

Leren door te doen, betrokken en optimistisch zijn: de kleinschalige Gemeente Voorst heeft een duidelijke visie voor zichzelf geformuleerd. De organisatie draait op gezond verstand, persoonlijk contact en gepassioneerde mensen die werken met hun hart, hoofd en handen.

De gemeente zelf werkt vanuit de bedoeling. Dat betekent: je verplaatsen in de ander, snel reageren en maatwerk leveren. Of je nu maker, beslisser, samenwerker of ondersteuner bent: jezelf ontwikkelen staat hoog in het vaandel, en daar is ruimte voor.

Om deze visie in alle lagen van de organisatie te laten doordringen, werden er in het najaar van 2017 plannen gemaakt voor een organisatiedag in 2018. Het doel van deze dag was duidelijk: elkaar beter leren kennen.

Want wanneer collega’s elkaar beter kennen, kun ze zich makkelijker verplaatsen in de ander, ontstaat er ruimte om fouten te maken en staan ze open om van elkaar leren. Het doel was duidelijk en ook over de vorm was men het al snel eens: dit zou een festival worden.

Op zoek naar het onbekende

Als je een dag organiseert waarop je elkaar beter willen leren kennen, kun je daar het beste in de voorbereidingen mee beginnen.

Als je iemand beter wil leren kennen, ga je op zoek naar datgene wat onder het oppervlak ligt. Je vraagt de ander om zich open te stellen en te delen wat zijn of haar passies zijn, wat hem of haar raakt in het leven. Soms begrijp je het meteen als iemand dit aan je vertelt, maar vaak zou je willen dat je het samen kon proeven, horen, voelen, zien of beleven.

Workshops, lezingen, sport, muziek en lekker eten

Dit was de kerngedachte waar vanuit alle dertien leden van de werkgroep in zes maanden hun eigen festival hebben gecureerd. Ze gingen op zoek naar de juiste vorm waarop ze het onzichtbare van collega’s zichtbaar konden maken binnen de kaders van het festival.

Vanuit de kern, waarin vragen stellen en onverwachte ontdekkingen centraal stonden, vormden zich langzaam de vorm en inhoud. En uiteindelijk kwamen we daar, waar het ons om begonnen was: het maken, regelen en samen bouwen aan de dag vol verrassende ontmoetingen, nieuwe inzichten, persoonlijke overwinningen en een gezamenlijke spirit: Festivoorst.

Een dag georganiseerd voor, maar vooral door collega’s. Zo regelde Leonieke de locatie, ging Angelique over de aankleding, zorgden Herman, Jos en Henk-Jan voor alle praktische zaken, gaf Herma twee workshops Zumba aan haar collega’s, regelde Ben een workshop Maaien met Zeis van het Gelders Landschap, gaf Maggie een lezing over postmodernisme, ontwierp Taco de het programmaboekje en kon iedereen zich inschrijven voor een bardienst van een half uurtje.

Wij hielpen met het concept, het procesontwerp, een klein beetje programmering en ontzorgden door de productie van het evenement grotendeels op ons te nemen.

Bekijk hier een paar van onze eerdere projecten

 

Contact

Mail Eva op:

eva at collectivepractice.org

Mis niks

Instagram